Izabrano novo predsjedništvo udruge Katoličkih studenata Emaus

            U četvrtak, 13. listopada, u 19 sati u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. , Udruga Katoličkih studenata Emaus organizirala je Izbornu skupštinu za predsjedništvo udruge.

            Druženje je započelo sv. Misom u kapelici centra koju je predslavio vlč. Ivan Matijević, duhovni asistent udruge. U prigodnoj propovijedi vlč. Matijević se osvrnuo na misna čitanja koja govore o Isusovoj energičnosti u ispravljanju društva u kojem se nalaze. Što je usporedio i sa slikom društva u kojem se studenti nalaze. Po završetku sv. Mise uslijedila je izborna skupština vijeća. Izbornoj skupštini prisustvovalo je 35 članova. Na početku je sve pozdravio vlč. Šimo Maršić, ravnatelj Centra za mlade, koji je istaknuo važnost ove udruge za katolike studente grada Sarajeva, ali i za rad Nadbiskupijskoga centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.. Zatim je riječ uzela Žaklina Brnadić, djelatnica centra i predsjednica skupštine UKS Emaus koja je sve pozravila i započela sa službenim dijelom sastanka. Zatim je riječ uzeo duhovni asistent udruge vlč. Ivan Matijević koji je sve srdačno pozdravio i zaželio puno blagoslova u izboru novih članova ali i istaknuo važnost osoba koje će ući u vijeće, a zatim je prošlogodišnji predsjednik Thomas Perić predstavio sve aktivnosti koje su se dogodile prošle akademske godine, te se svima zahvalila. Zatim je uslijedio izbor novoga predsjednika i potpredsjednika. Za novoga predsjednika izabran je Thomas Perić, za potpredsjednika Matej Dužnović, a oni su u skladu sa Statutom UKS Emaus sebi izabrali još tri člana, za tajnicu Gabriela Šunjić,  za blagajnicu Martina Milos i za suradnika Mateo Pejčinović. Za duhovnoga asistenta ostaje vlč. Ivan Matijević. Zatim je uslijedilo zajedničko druženje u restoranu Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

 

        Zahvaljujemo se  prošlome vodstvu Emausa koji su se nesebično davali za potrebe udruge ali i svih studenata koji su dolazili na susrete UKS Emaus.