Održan Trening za trenere za mlade iz Posavine

Tijekom proteklog vikenda, Regionalni ured Nadbiskupijskog centar za pastoral mladih “Ivan Pavao II.” u Posavini okupio je mlade iz ovog kraja na dvodnevnom treningu koji je bio posvećen razvijanju osnovnih kompetencija kod mladih za uspješno vođenje radionica, treninga i drugih aktivnosti koje se organiziraju kroz aktivnosti Centra i u radu s mladima.

Voditelj edukacije Alen Gudalo upoznao je polaznike s osnovnim osobinama trenera i edukatora nakon čega su mladi imali priliku čuti nešto više o komunikaciji u radu s mladima. Poseban segment ovog treninga bio je posvećen korištenju vizualnih i grafičkih pomagala i alata u pripremi i vođenju prezentacija i radionica.

U nastavku programa sudionici su razgovarali o mogućim izazovima koji su mogu dogoditi u radu s grupom te kako pronaći mehanizme koji će omogućiti uspješno vođenje radionice i ostvarivanje komunikacije s mladima u školama, župama i drugim mjestima na kojima se mladi okupljaju.

Mladi su nastavili svoj rad kroz podjele u manje skupine gdje su za zadatak dobili osmisliti radionicu koju bi vodili na stvarnom terenu, uzevši u obzir ključne elemente i pravila vezana za uspješno vođenje radionice. Trening je okončan podjelom certifikata za polaznike i prezentacijom projekata i aktivnosti Centra na koje se mladi iz Posavine mogu priključiti.

Zahvaljujemo voditeljici regionalnog ureda u Posavini Amandi Đogas na podršci tijekom organizacije i vođenja treninga za mlade u Odžaku.

Alen Gudalo