Održan okrugli stol na temu „Uloga vjerskih zajednica u životu mladih“

Komisija za odnose s vjerskim zajednicama Općine Centar organizirala je okrugli stol na temu „Uloga vjerskih zajednica u životu mladih“. Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“, Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, Saborne crkve te župnog ureda Sv. Josip.

Tijekom održavanja okruglog stola predstavnici vjerskih zajednica su imali priliku kroz razgovor i razmjenu iskustava iznijeti s kojim problemima se susreću u radu s mladima, kao i koliko vjerske zajednice imaju utjecaja na mlade osobe.

Predsjednik Komisije Hidajet Porić istaknuo je da ova komisija usko surađuje sa svim vjerskim zajednicama kako na području općine Centar, tako i s vjerskim zajednicama koje su teritorijalno izvan ove lokalne zajednice.

– U sljedećem razdoblju ćemo pojačati suradnju s Međureligijskim vijećem Bosne i Hercegovine, gdje ćemo mi kao Komisija podržati projekte koje za cilj imaju uključivanje što više mladih svih konfesija, kazao je Porić.

U ime Općine Centar na okruglom stolu su također nazočile Amra Hašimbegović-Vučković i Elma Sultanić u ime Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport, kao i vijećnica Senada Bosno koja je ujedno i članica Komisije za odnose sa vjerskim zajednicama.

Tekst i fotografije: centar.ba