Proslava blagdana zaštitnika i Dana Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II.” u Regionalnom uredu u Kornici

U subotu, 22. listopada, blagdan sv. Ivana Pavla II.  i 15. rođendan Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II.” obilježen je i u Regionalnom uredu Centra za mlade u Kornici. Program je započeo svetom Misom koju je predvodio vlč. Ivan Mijač, župni vikar iz župe Imena Marijina Oštra Luka – Bok, uz koncelebraciju dekana vlč. Ilije Orkića te vlč. Ante Perića, župnika župe Modriča.
U prigodnoj propovijedi vlč. Mijač pozvao je da molimo zagovor sv. Ivana Pavla II., koji je bio blizak našem hrvatskom narodu: “Molimo ga za naš narod, da naš narod sačuva svoje dostojanstvo, da svoje pouzdanje jedino stavi u Krista i da se ne boji prepustiti Kristu da nas vodi. Molimo za naše obitelji, da i u našim obiteljima prebiva Krist.” Propovijed je završio dotaknuvši se posebne ljubavi sv. Ivana Pavla II. prema mladeži: “Sv. Ivane Pavle II., očuvaj našu mladež od svakoga zla i sve mlade Kristu privuci da budu vjerni nasljedovatelji koji se neće umoriti služiti Bogu.”
Na koncu sv. Mise voditeljica Regionalnog ureda Amanda Đogaš pročitala je čestitku i poruku pape Franje, nakon čega je pozvala sve nazočne na domjenak i zajedničko druženje u prostorije Regionalnog ureda.

Druženje je teklo uz zajedničku pjesmu koju je s. Agnieszka Chwalinska pratila gitarom.