Poziv za prijavu nove generacije animatora

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih “Ivan Pavao II.”  već šesnaestu godinu zaredom nastavlja s programom Škola animatora “Mladi za mlade”. Sudjelovanjem u Školi animatora mladi imaju mogućnost osposobiti se za konkretni pastoralni rad usvajanjem znanja o radu s malom i velikom skupinom te pojedinim skupinama/sekcijama aktivnim u župi (ministranti, krizmanici, zbor, susreti mladih..) i tako postati značajan oslonac župniku ili duhovnom asistentu. Ovim programom želi se mladima pomoći i u cjelovitom razvoju, što je najbolji temelj pomoću kojeg će oni kasnije preuzeti ulogu inicijatora aktivnosti za druge mlade u svojim župnim zajednicama.

Školu organiziraju i vode stariji, iskusniji animatori instruktori, predvođeni koordinatorom i duhovnim asistentom. Škola animatora je projekt na razini nadbiskupije, a realizira se kroz četiri formacije (vikend susreta) u jednoj akademskoj godini te završnu sedmodnevnu specijalizaciju za vrijeme ljetnog raspusta. Od 2018. godine, pored realizacije programa u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih “Ivan Pavao II.” u Sarajevu, započeli smo i s realizacijom formacija u Posavini, u Regionalnom centru NCM-a u Odžaku, s ciljem veće dostupnosti u pogledu prostorne udaljenosti posavskih župa koje žele poslati mlade na Školu animatora.

Poželjno je da iz jedne župe bude prijavljeno najmanje troje mladih, uzrasta od 15 do 23 godine, koji će sudjelovati u formaciji, kako bi jedni drugima bili podrška te ostvarili kvalitetnije učinke.

Participacija za jednog sudionika po susretu iznosi 60 KM u Sarajevu te 35 KM u Odžaku, dok cijena specijalizacije iznosi 150 KM. Ostale troškove pokriva Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „lvan Pavao II.”, zahvaljujući svesrdnoj pomoći naših dobročinitelja.

Dostavljamo Vam i već definirane termine aktivnosti projekta koje bi mogle imati ulogu pri odabiru mladih za Školu animatora:

Sarajevo:

1. formacija – 11. do 13. studenog,

2. formacija – 20. do 22. siječnja,

3. formacija – 10. do 12. ožujka,

4. formacija – 22. do 23. travnja

Odžak:

1. formacija – 18. do 20. studenog

2. formacija – 27. do 29. siječnja,

3. formacija – 17. do 19. ožujka,

4. formacija – 29. do 30. travnja.

Opća specijalizacija animatora će se održati u razdoblju od 02. do 08. srpnja 2022. godine.

Svoje mlade možete prijaviti do 7. studenog 2022. godine putem e-maila animatori.ncm@gmail.com ili telefona 033/766 – 226. Kontakt osobe: Ana Kulier i Iva Petrušić.