Mali putokazi u život: Održan prvi zimski susret za mlade

U razdoblju od 28. do 30. listopada, u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. održan je prvi zimski susret u okviru projekta Mali putokazi u život za djecu iz Dječjih domova iz Tuzle i Sarajeva.

Sudionici su kroz kreativan i zabavan program imali priliku učiti o timskom radu i zajedništvu. Prvi dan susreta ispunjen je  sportskim programom, te kreativnom radionicom na kojoj su pravili origami kućice u koje su tijekom vikenda pisali pisma jedni drugima. Večernji dio programa je bio ispunjen animatorskim igrama gdje su mladi pokazali natjecateljski duh, a pobjednički tim je na kraju dobio nagradu. Sljedećeg dana sudionici su posjetili Sarajevo uz vodiča koji im je pokazao glavne znamenitosti grada. Poseban utisak na sve je ostavio kazandžija koji je pokazao kako se izrađuju džezve, a također mladi su dobili i prigodne poklone. Nakon obilaska grada, uslijedila je vožnja žičarom do planine Trebević, a tamo su nastavljene sportske aktivnosti i roštilj. Večer je završila kuglanjem u olimpijskoj dvorani Zetra. Zadnji dan susreta održana je  zabavna radionica u prostorijama Centra za mlade.

Sudionici su pokazali veliku zahvalnost vršnjačkim edukatorima Rafaeli Mirčić, Thomasu Perić,  Gabrieli Šunjić i Morganu Rosanu, koji su vodili program, te obogaćeni i ovim susretom željno iščekuju ponovni susret i druženje.