Djelatnica NCM-a sudionica programa Mediteran: granica mira, učenja i pomirenja

Djelatnica Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., Ružica Marković, sudionica je projekta Mediteran: granica mira, učenja i pomirenja, u okviru kojeg će pohađati master studij Conflict Management and Humanitarian Action na Univerzitetu u Sieni, u Italiji, u narednoj akademskoj 2022./2023. godini, te sudjelovati u naprednom treningu kreativne transformacije konflikta.

Ružica se pridružila timu centra 2020. godine započevši svoj angažman na projektu Social Corner kao asistentica u radu s migrantima u Privremenom prihvatnom centru Ušivak u Hadžićima, u blizini Sarajeva. Prilikom navedenog angažmana, ljudi u pokretu imali su priliku biti sudionici animacije, sporta, obrazovanja kako bi se smanjile tenzije između različitih etničkih i nacionalnih grupa stvorene dijeljenjem prostora u stanju materijalne i psihosocijalne nelagode.

S Ružicom će studirati još 10 studenata iz Libanona, Tunisa, Turske, Sirije, Albanije i Bosne i Hercegovine, a svi će zajedno boraviti u mjestu Rondine (Rondine Cittadella della Pace) s još 25 studenata iz cijelog svijeta. Rondine Cittadella della Pace je nositelj projekta gdje će studenti tijekom akademske godine biti učeni kreativnoj transformaciji konflikta prilikom čega će liderske sposobnosti i kapaciteti mladih biti osnaženi kako bi po povratku u svoje zemlje radili na međureligijskom dijalogu i izgradnji mira.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II, surađuje s organizacijom Rondine Cittadella della Pace već dvije godine, zahvaljujući projektu Mediteran.

Našoj Ružici želimo lijepo i korisno vrijeme provedeno u Italiji.