Studijska posjeta Lebanonu

U razdoblju od 12. do 17. studenog 2022. godine, djelatnica Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II, Nadežda Mojsilović, sudjelovala je u studijskoj posjeti Lebanonu, gdje je predstavila ulogu mladih u međureligijskom dijalogu i pomirenju u Bosni i Hercegovini kroz projekt Koračajmo zajedno.

Tijekom posjete, održana je Konferencija na temu Transformacija obrazovanja u Lebanonu, koja je ujedno i finalni događaj u okviru projekta Mediteran: granice učenja, mira i pomirenja, koji implementira talijanska organizacija Rondine Cittadella Della Pace. Na konferenciji je predstavljen rad mladih iz Lebanona i Bosne i Hercegovine na području transformacije konflikta.

U ponedjeljak 14. studenog, konferencija je održana na Univerzitetu Notre Dame-Louaize, privatnom katoličkom univerzitetu u Lebanonu , osnovan kao Louaize College for Higher Education 1978. godine u suradnji s Univerzitetskim koledzom Bejruta.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici organizacije Rondine Cittadella Pace, koji su govorili o projektu u kojem su sudjelovali predstavnici projekata ove konferencije, te predstavnici različitih obrazovnih institucija u Lebanonu.

Osim sudjelovanja na konferenciji, Nadežda je imala priliku posjetiti Caritas Lebanona i njihov odjel za mlade, gdje se upoznala s primjerima dobre prakse njihovog rada na području Lebanona. Pored značajnih institucija, tijekom studijske posjete, upriličen je obilazak značajnih kulturnih i histiorijskih mjesta u okolini Bejruta. 

Ovo je bila veoma važna posjeta i prilika za razmjenu iskustava između Lebanona i Bosne i Hercegovine u području rada s mladima u području izgradnje mira i pomirenja.