Sudionici projekta Iuvenes fructus na sajmu jabuke u Bolzanu

U razdoblju od 17. do 19. studenog, za sudionike projekta Iuvenes fructus organizirano je studijsko putovanje u Bolzano (Italiju) u svrhu posjete sajma jabuke Interpoma. Pored koordinatorice projekta Amande Đogaš te predavačica na projektu Ivane Knežević i Gorane Benković, sajam su posjetili i dobitnici start-up poticaja u sklopu jednogodišnje edukacije o voćarstvu.

Interpoma je jedini međunarodni sajam posvećen isključivo svijetu jabuka, od proizvodnje do skladištenja i marketinga. To je međunarodna platforma koja okuplja stručnjake za jabuke iz cijelog svijeta sa svojim idejama, proizvodima, tehnologijama, projektima i nudi inovativna rješenja. 

Bolzano/Južni Tirol najveća je regija za uzgoj jabuka u Europi i jedna od najvažnijih u svijetu. Interpoma je rođena iz znanja i iskustva u ovom dijelu Europe, pokrenuta i podržana do danas od strane jakih partnera u sektoru.

Na sajmu su polaznici imali priliku razgovarati sa izlagačima, pogledati tehnologiju koja se koristi u voćarstvu, te razmijeniti iskustva i kontakte sa poljoprivrednim poduzećima iz cijelog svijeta.