Djelatnici NCM-a u studijskoj posjeti Zagrebu

U razdoblju od 28. do 30. studenog, djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II, zajedno s ravnateljem vlč. Šimom Maršićem, sudjelovali su u studijskoj posjeti Zagrebu.

Posjeta je organizirana u cilju jačanja kapaciteta djelatnika u oblasti zaštite djece i mladih, u okviru koje su posjetili Centar za promicanje dobrobiti ranjivih osoba HKS i Polikliniku za zaštitu djece i mladih grada Zagreba.

U Centru za promicanje dobrobiti ranjivih osoba je organizirana edukacija za djelatnike, koju su vodili Damjan Kovač, mag. teologije, Jelena Zadro, mag. psihologije i dr. sc. Anite Dučkić Sertić, voditeljica Centra. Edukacija je obuhvatila teme Dostojanstvo ljudske osobe, Nasilje nad ranjivim osobama i Duhovnost kao preventivni resurs suicidalnog ponašanja.

Nakon edukacije, djelatnici NCM-a su posjetili Polikliniku za zaštitu djece gdje ih je primila zamjenica ravnateljice dr. sc. Renata Ćorić Špoljar, klinička psihologinja te im je predstavila rad ustanove i multidisciplinarnog tima.

Tijekom posjete ovim značajnim institucijama, djelatnici Nadbiskupijskog centra su imali priliku razgovarati o mogućnostima suradnje te su razmijenili iskustva i primjere dobre prakse.

U narednom razdoblju, te kroz implementaciju projekta Because we care, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. će nastaviti pružati podršku kako mladima, tako i svima onima koji rade s mladima u različitim okruženjima, a sve u cilju dobrobiti djece i mladih i za stvaranje sigurnog okruženja za vrijeme njihovog odrastanja.