Poziv za prijave: Edukacija Sport u izgradnji mira

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., u okviru međureligijskog projekta za mlade Koračajmo zajedno, organizira edukaciju pod nazivom Sport u izgradnji mira u razdoblju od 16. do 18. prosinca/decembra 2022. godine.

Cilj je educirati voditelje mladih koji organiziraju sportske aktivnosti kroz svoje programe, teorijski i praktično, o važnosti sporta kao sredstva zdravog odgoja i prilike za međusobno upoznavanje mladih te instrumenta za promicanje mira, suradnje i suživota među mladima. Tijekom edukacije poseban naglasak će biti na društvenoj ulozi sporta -promicanju ljudskih vrijednosti kroz sport, obrazovnom potencijalu sporta, timskom radu nasuprot individualizmu te praktičnom dijelu prilikom kojeg će sudionici učiti o načinima i metodama organizacije edukativnih sportskih igara.

Sudionici edukacije će također imati priliku aplicirati za grant sredstva u iznosu do 1000 KM, koja će biti dodijeljena od Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. za sportske akcije koje budu organizirali u svojim lokalnim zajednicama.

Prijaviti se mogu organizacije i sportski klubovi  koji  u svom programu organiziraju sportske aktivnosti za mlade različitih etničkih pripadnosti. Broj mjesta je ograničen, a možete se prijaviti do 14. 12. 2022. godine na e-mail: mariotucakovic@hotmail.com.Organizator pokriva troškove smještaja, obroka i materijala.

Više informacija svakim radnim radom, od 8h do 16 h, na broj telefona 033 766 226 ili 061 900 730.