“FONSS” potpisao ugovore 30 stipendista

U prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu, 3. prosinca, Fondacija za stipendiranje studenata – FONSS svečanim je činom potpisivanja podijelila stipendije za 30 studenata.

Susret je započeo svetom misom koju je predslavio vlč. Ilija Orkić, član Upravnog odbora Fondacije za stipendiranje studenata. Nakon svete mise uslijedila je i svečanost, a prisutne studente pozdravili su i članovi Upravnog odbora FONSS-a vlč. Šimo Maršić, vlč. Ilija Orkić, vlč. Miroslav Ćavar, gospodin Petar Lušo i gospodin Boris Babić. Vlč. Šimo Maršić predstavio je i Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II” te pozvao studente da se uključe u različite edukacijske i duhovne sadržaje koje ova institucija nudi. Vlč. Ilija Orkić u svom govoru se osvrnuo na važnost volontiranja, te važnost gradnje i održavanja odnosa sa župnim zajednicama u kojima stipendisti Fondacije najčešće volontiraju.

Predsjednik Upravnog odbora Boris Babić predstavio je početke i nastanak Fondacije za stipendiranje studenata te sam cilj Fondacije, a koji je ponuditi mladima koji žele ostati u BiH podršku kroz stipendije i različite sadržaje. Po završetku obraćanja, vlč. Miroslav Ćavar stipendistima je objasnio pravila Fondacije i njihove obveze.

Potom su se svi stipendisti predstavili, naglasivši koju godinu već primaju stipendiju, gdje i što studiraju. Na kraju se pristupilo potpisivanju Ugovora, a predsjednik Babić je svakom stipendisti ponaosob čestitao, zaželjevši im puno uspjeha na obostranu radost.

Fondacija za stipendiranje studenata „FONSS” osnovana je prije 18 godina s ciljem podupiranja nadarenih mladića i djevojaka za vrijeme studija, koji su slabijeg imovinskog stanja. Također, jedan od ciljeva je i pomoći ostanak mladih Hrvata i katolika u Bosni i Hercegovini; kroz novčanu potporu olakšati im studij i nakon studija zajedno s njima pronalaziti radna mjesta.

Stipendisti koji su stekli uvjet za dodjelu stipendije u akademskoj 2022/23.

  1. Ana Tadić, Osova
  2. Hrvoje Doknjaš, Vidovice
  3. Ivo Babić, Vidovice
  4. Josipa Ravančić, Kupres
  5. Josip Šutalo, Sarajevo
  6. Karla Fišić, Uskoplje
  7. Klara Krtalić, Mostar
  8. Leonard Stipić, Žepče
  9. Lorena Grbavac, Čajdraš
  10. Lucija Kalpurić, Tolisa
  11. Martina Milos, Sarajevo
  12. Martina Vukadin, Kupres
  13. Nikolina Šutalo, Sarajevo
  14. Roko Škobić, Bijelo Polje
  15. Tomislav Šunjić, Sarajevo

Stipendisti koji su stekli uvjet za nastavak stipendiranja u akademskoj 2022/23.
1. Ana Kulier, Zenica
2. Andrea Štok, Sarajevo
3. Anita Kukolj, Žepče
4. Dario Filipović, Sarajevo
5. Ivana Vukoja, Široki Brijeg
6. Ivona Glavaš, Sarajevo
7. Katarina Ćurić, Žepče
8. Kristina Janjić, Vidovice

9. Lucija Krišto, Busovača
10. Magdalena Meter, Prozor
11. Marin Ramljak, Žepče
12. Marija Ćosković, Domaljevac
13. Marijana Pejičić, Orašje
14. Nensi Dusper, Kreševo
15. Particija Čaljkušić, Žepče