Pravimo paketiće za djecu Ukrajine – uključite se i vi!

Na poziv Muzeja ratnog djetinjstva u Sarajevu, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. uključuje se u akciju  “Paketići za djecu Ukrajine”.

„Muzej ratnog djetinjstva ove godine zajedno sa djecom iz različitih krajeva BiH priprema paketiće prijateljstva za djecu Ukrajine.  Mnoga ukrajinska djeca će ove praznike provesti  bez struje, hrane, vode ili napuštajući svoje domove i bježeći u sigurnije zemlje ili područja. Kroz ovu akciju i slanje paketića prijateljstva možete pomoći da im bar na trenutak stavimo osmijeh na lice.“ – stoji u dopisu Muzeja ratnog djetinjstva.

Svoje paketiće možete dostaviti izravno u prostorije Muzeja ratnog djetinjstva (Logavina 32, svakim danom od 11 do 19h),  zgrada Networks-a (Skenderpašina 1, pon-pet, 9 – 17 h) ili u naše prostorije Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. (Gatačka 18, pon – pet, 8 – 16h)

Upute kako pripremiti paketić, donosimo u nastavku.

Paketiće ćemo prikupljati zaključno s 23. 12. 2022.  Muzej ratnog djetinjstva u suradnji s partnerima iz Caritasa uručit će poklone djeci u Ukrajini, te ukrajinskim porodicama u izbjeglištvu u Poljskoj.

Nakon što ste završite s pakovanjem vašeg paketića i pisanjem pisma, pošaljite fotografije procesa pakovanja paketića kao i fotografiju pisma koje ste napisali na mail: info@warchildhood.org