Uposlenici KULT-a volontirali u Centru za mlade

U razdoblju od 12. do 13. prosinca uposlenici Instituta za razvoj mladih KULT ove godine su volontirali u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. u okviru akcije korporativnog volontiranja “solidarnost kroz volontiranje”.

Tijekom cijele sedmice, uposlenici KULT-a svoje redovne radne dane mijenjaju volontiranjem u institucijama, organizacijama ili centrima koji brinu o ljudima u stanju potrebe. Institut je prepoznao NCM kao partnera koji odgovorno i ozbiljno uključuje volontere u svoj rad, te su tako u ponedjeljak 12. 12.  i utorak 13.12.  volonteri KULT-a boravili u Socijalnom kutku u Migrantskom kampu Ušivak i vrtiću za djecu NCM-a.

Iz KULT-a kažu da im je ovo iskustvo bilo potresno, ali svakako izuzetno važno i vrijedno, te da su srećni što su mogli na ovaj način doprinijeti aktivnostima Socijalnog kutka i makar na nekoliko sati uljepšati dane i vratiti igru u djetinjstvo mališana koji, zbog života u pokretu i svih izazova koje na tom putu sreću, naprosto prerano odrastu.