Održana treća javna tribina u okviru projekta Mladi i demokracija – Vision is decision

Dana 19. prosinca 2022. godine s početkom u 19:30 sati u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II.” održana je treća javna tribina u okviru projekta Mladi i demokracija – Vision is Decision.

Gost predavač bio je prof. dr. sc. Pavle Mijović, izvanredni profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu, koji nam je prezentirao temu pod nazivom „Svjetsko prvenstvo i njegov utjecaj na svijet“.

Nakon predstavljanja projekta i gosta predavača, prof. Mijović se u uvodnom dijelu tribine osvrnuo na cjelokupan globalni doživljaj Svjetskog prvenstva, ali i samog nogometa, kao i njegovo značenje za geopolitiku. Poseban naglask stavljen je na proteklo Svjetsko prvenstvo u Kataru obzirom da je i sam predavač imao priliku posjetiti Katar i vidjeti kako teku pripreme za sami početak Svjetskog prvenstva. Također, kroz konkretne primjere profesor je dočarao kako izgleda život jednog nogometaša, s kojim problemima se može susresti, transferima igrača ali utjecaj njihovog privatnog života na profesionalni i obratno.

Za studente koji su se okupili to je značilo mogućnost dobivanja informacija o aktuelnoj temi iz prve ruke koju su i iskoristili. Nakon uvodnog dijela uslijedila je diskusija u kojoj su se nizala pitanja vezana za nogomet i njegov globalni značaj i utjecaj. Studenti su iznosili primjere, zanimljivosti, dijelili svoje viđenje i doživljaj nogometa te time samo nadopunjavali predstavljenu temu. Tema koju je prezentirao prof. Mijović bila je uvelike prihvaćena od strane studenata obzirom na njihov iskazani interes.

Žaklina Brnadić