Vršnjački edukatori različitih vjeroispovijesti nastavljaju koračati zajedno

U razdoblju od 19. do 20. prosinca, u prostorijama Centra za mlade, vršnjački edukatori projekta Koračajmo zajedno, okupljeni su kako bi se upoznali s aktivnostima koje će biti realizirane u ovoj akademskoj godini. Susret je bio prilika za međusobno upoznavanje sa novim članovima grupe vršnjačkih edukatora i rad na pripremi interetničkog kampu, koji će okupiti mlade iz cijele Bosne i Hercegovine.

Tijekom susreta, koordinatori projekta Amina Čolaković, Žaklina Brnadić i Nadežda Mojsilović, osvrnuli su se na prethodno realizirane aktivnosti na projektu te na značaj i ulogu vršnjačkih edukatora na međureligijskom projektu Koračajmo zajedno. Vršnjački edukatori kao primjer suradnje i zajedništva će i naredne godine nastaviti raditi s mladima iz različitih krajeva BiH, kroz radionice, kampove, seminare, studijska putovanja i drugo.

Kroz izgradnju kapaciteta vršnjačkih edukatora, Centar za mlade, konstantno radi na osnaživanju mladih, kako bi bili ambasadori mira u zajednicama iz kojih dolaze.

Cilj projekta je potaknuti mlade triju većinskih vjeroispovijesti u BiH da razvijaju osjećaj odgovornosti prema vlastitoj zemlji i otkrivaju bogatstvo različitosti unutar nje, kroz nadilaženje predrasuda i međusobno upoznavanje, kako bi zajedno doprinijeli izgradnji kulture mira.

Projekt Koračajmo zajedno ove godine je dijelom financiran od strane Talijanske biskupske konferencije (Conferenza Episcopale Italiana) kroz program 8X1000 Chiesa cattolica.