Započela Demokratska akademija

U srijedu, 4. siječnja 2023. godine u okviru projekta Mladi i demokracija – Vision is Decision, u prostorijama Nadbiskupijskog Centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu, započela je Demokratska akademija na kojoj su nazočna 24 učenika iz Katoličkog školskog centra Sv. Pavao iz Zenice, Katoličkog školskog centra Sv. Josip iz Sarajeva, Mješovite srednje škole Stjepan Radić iz Usore te Osnovne škole Nova Bila iz Nove Bile.

Sudionici su stigli u posljepodnevnim satima, a nakon večere program Demokratske akademije je i službeno otvoren. Na samom početku programa, sve prisutne su pozdravili djelatnica Centra Žaklina Brnadić  te stručni suradnik na projektu Alen Gudalo. Nakon toga, mladima su se predstavili i edukatori koji će narednih pet dana provesti s njima, Lana Todosijević, Natalie Perić, Una Kovačević i Andrea Vujović.

Mladi će za vrijeme Demokratske akademije imati mogućnost posjete Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, uživati u izletu u Sarajevu, sudjelovati u raznim interaktivnim radionicama kao i naučiti nešto više i o samom političkom sustavu Bosne i Hercegovine.

Cilj projekta Mladi i Demokracija – Vision is Decision jest pobuđivanje odgovornosti u mladima da daju vlastiti doprinos društvu. Želja je mladima posvijestiti da su oni ključni čimbenici u kreiranju zdravijeg političkog ozračja, korištenjem vlastitih znanja, vještina, sposobnosti i talenata, kako bi se gradilo društvo u kojem će mladi moći kvalitetno živjeti – materijalno, moralno i duhovno.