Treći dan Demokratske akademije

Treći dan Demokratske akademije, koja se realizira u sklopu projekta Mladi i demokracija – Vision is Decision u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. od 4. do 8. siječnja 2023. godine, otpočeo je igrom te radionicom pod nazivom Put demokracije. Kroz radionicu Put demokracije, sudionici su imali mogućnost saznati o ključnim događajima koji su obilježili razvoj demokracije u svijetu vremenskim slijedom, od začetka do današnjeg dana. Radionica je dalje nastavljena prezentacijom o temeljima funkcioniranja političkog sustava u Bosni i Hercegovini. U prijepodnevnom programu sudionici su imali priliku i saznati više informacija o debati i načinu funkcioniranja timova u debati koja sudionike očekuje već sutra, a koju će voditi Alen Gudalo, porojekt suradnik.

 

Trećeg dana sudionici su imali mogućnost i za analizu različitih stilova komunikacije i prenošenja informacija, s posebnim osvrtom na manipuliranje koje se najčešće koristi u svrhu promocije. Osim teorijskog znanja, sudionici su kroz niz praktičnih vježbi uvidjeli važnost komunikacije, praćenja uputa, moći zapažanja i slično. Poseban osvrt bio je na Instargram, platformu koju mladi danas najviše koriste.

Kraj dana protekao je uz spotske aktivnosti u sportskoj dvorani  i  zanimljive kvizove kroz koje su sudionici mogli provjeriti već stečeno znanje kroz prethodna tri dana.

Žaklina Brnadić