OTVORENE PRIJAVE ZA KATOLIČKU MALONOGOMETNU LIGU VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE

Svaka momčad može prijaviti do 15 igrača, a prijave su otvorene do 12. siječnja 2023.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. i ove godine omogućuje sudjelovanje u Katoličkoj malonogometnoj ligi Vrhbosanske nadbiskupije (KMNL), svim župama na području nadbiskupije. Kroz KMNL ligu cilj je okupiti mlade različitih profila i dobi da bi kroz nogometne aktivnosti i sadržaje svjedočili kršćansku vjeru i u katoličkom duhu izgrađivali jedni druge kroz igru, zabavu i rad.

U sklopu KMNL-a mladi koji sudjeluju u sportu teže razvijanju malonogometnih aktivnosti koje ne uključuju nasilje, psovku i doping nego na psihički i fizički zdrav način djeluju i rade pod vodstvom Crkve promičući kršćanske vrijednosti. Mladost koja tako evangelizira, može svojim primjerom širiti i svjedočiti kršćansku vjeru i ozdravljati pore i strukture društva, poticati zdravu komunikaciju među vršnjacima, zdrave navike i hobije, ali i rađati motive i ideje zajedno sa župnim zajednicama. Ovakve aktivnosti nas potiču na rad na sebi, i u sebi – kroz duhovnu, duševnu i tjelesnu dimenziju.

Svaka momčad može prijaviti do 15 igrača, a prijave su otvorene do 12. siječnja 2023. Prijaviti se može na mail voditelja KMNL-a: matijevicnet@gmail.com , ili na broj mobitela: 063 347 248, vlč. Ivan Matijević.

Participacija za momčad iznosi 250 KM + 5 km za svakog prijavljenog igrača, a sve će se utakmice igrati u sportskoj dvorani Renovabis koja se nalazi u sklopu objekta Centra za mlade. Prvo kolo  planirat će se ovisno o broju prijavljenih ekipa. Igrat će se Liga sistem (svatko protiv svakoga), a u slučaju jednakih bodova odlučuje gol razlika, međusobni duel, itd.