Završena Demokratska akademija za mlade

U prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., od 4. do 8. siječnja 2023. godine, održavala se četvrta po redu Demokratska akademija koja se realizira u okviru projekta Mladi i demokracija – Vision is decision. Cilj ovog projekta je probuditi u mladima odgovornost da daju vlastiti doprinos društvu te da ga oblikuju na način koji će biti u službi ljudskog dostojanstva, zalaganjem za temeljne vrijednosti, kao što su istina, pravednost, pravo na zdrav odgoj, obrazovanje i kulturu.

Jutarnji sati posljednjeg dana Demokratske akademije, u nedjelju 08. siječnja, započeli su zajedničkim slavljem sv. mise, koju je predvodio vlč. dr. Šimo Maršić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.. Nakon misnog slavlja, dvije grupe pobjednice debate od prethodnog dana imale su zadatak ponovno se susresti u finalu debate.

Zajedničkim osvrtom na sve proživljene trenutke tijekom prethodnih dana, završena je ovogodišnja Demokratska akademija, koja je okupila 24 učenika iz Katoličkog školskog centra Sv. Pavao iz Zenice, Katoličkog školskog centra Sv. Josip iz Sarajeva, Mješovite srednje škole Stjepan Radić iz Usore te Osnovne škole Nova Bila iz Nove Bile.

 

Žaklina Brnadić