Poziv za sudjelovanje mladih u novom ciklusu projekta Iuvenes fructus – osposobljavanje mladih za rad u poljoprivredi

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. svoje aktivnosti i djelatnosti proširio je na još jednu populaciju mladih ljudi, koji po završetku srednje škole nisu nastavili daljnje školovanje, niti su pronašli mogućnost zaposlenja. Sukladno tome, Centar za mlade Ivan Pavao II. umrežio se s poduzećem Zorg-In d.o.o. koje se već 10 godina bavi poljoprivrednom djelatnošću u selu Kornica u Bosanskoj Posavini, sa Srednjom strukovnom školom u Orašju i Odžaku te s Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske.

Rezultat suradnje je projekt Iuvenes fructus kojim želimo doprinijeti osposobljavanju mladih za rad u poljoprivredi, točnije u voćarstvu. Projekt ima za cilj educirati mlade, te raditi na njihovom osnaživanju u poljoprivredi (voćarstvu), tako što će tijekom jednogodišnjeg programa edukacije, 20 nezaposlenih mladih od 18 do 35 godina, kroz teorijsku i praktičnu nastavu steći znanja i vještine za rad u voćarstvu, certifikat o završenoj edukaciji te mogućnost pokretanja vlastitog biznisa. Na kraju jednogodišnje edukacije 5 najuspješnijih i najperspektivnijih mladih ostvarit će pravo na start-up poticaj za pokretanje vlastitog biznisa.

Projekt je započet 2017. godine te je u proteklih 5 godina stotinu mladih uspješno završilo jednogodišnju edukaciju i dobilo certifikat, a dodijeljeni su i start-up poticaji za 25 najuspješnijih polaznika edukacije.

Otvorene su prijave za ovogodišnji ciklus edukacije koji će trajati od ožujka do prosinca 2023. godine, kako bi se polaznici edukacije imali priliku praktično upoznati sa svim fazama radova u voćnjaku. Sudjelovanje na edukaciji je besplatno, a za sve sudionike edukacije osigurani su putni troškovi i hrana. Ceremonija otvorenja projekta održat će se 25.02.2023. godine u Kornici.

Prijave za ovogodišnji ciklus edukacije otvorene su do 17. veljače 2023. Za sve dodatne informacije, kao i prijave za sudjelovanje na projektu budite slobodni kontaktirati Amandu Đogaš, koordinatoricu projekta putem e-maila: iuvenes.fructus2023@gmail.com ili na mobitel: +387 63 233 397.