Youth Worker postani!

Voliš raditi s vršnjacima? Posjeduješ odlične vještine koje želiš nadograditi? Voliš izazove, kreativnost, timski rad? Onda je ovo sjajna prilika da jačaš svoje kompetencije i postaneš Youth Worker!

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. i ove godine organizira napredne edukacije za animatore instruktore i vršnjačke edukatore koji već posjeduju iskustvo rada s vršnjacima, kako bi nastavili usavršavati ključne kompetencije za vršnjačko učenje i poučavanje.

Kroz interdisciplinarni pristup, susret s iskusnim predavačima i iskustveno učenje, mladi će imati priliku jačati prezentacijske i komunikacijske vještine, unaprijediti timski duh i stvaranje u timu, steći vještine upravljanja konfliktima te jačati kapacitete na polju digitalne pismenosti, upravljanja informacijama i komuniciranja na društvenim mrežama.

Po završetku tri trodnevna formacijska susreta, polaznike očekuje i Akademija ključnih kompetencija, tijekom koje će jačati osobne i socijalne kompetencije te kompetencije kulturne svijesti i izražavanja. Polaznici koji uspješno prođu navedene aktivnosti, imat će priliku steći i praktično iskustvo kroz facilitiranje radionica za mlade te realizaciju različitih aktivnosti u okviru projekata Centra za mlade.

Natječaj za prijavu otvoren je do 01. veljače 2023. godine, a svi zainteresirani animatori instruktori i vršnjački edukatori trebaju poslati svoju kratku biografiju i motivacijsko pismo na mail: marija.ncm@gmail.com. Kandidati, njih 15, koji ispune uvjete natječaja bit će kontaktirani i informirani o terminima formacijskih susreta i ostalim programskim aktivnostima.

Prijaviti se mogu mladi od 17 do 25 godina.