Započeo Interetnički kamp za mlade „Gradimo mostove“

U utorak 10. siječnja u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II započeo je peti po redu interetnički kamp za mlade pod geslom Gradimo mostove.

Kamp je okupio 50 mladih iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine, srednjoškolce i studente koji će narednih pet dana provesti zajedno, upoznavati se i graditi prijateljstva.

Program je započeo predstavljanjem programa i ciljeva kampa, a sve sudionike su ime Centra za mlade i projekta Koračajmo zajedno, pozdravili i poželjeli dobrodošlicu, djelatnici Nadežda Mojsilović, Amina Čolaković i vlč. Ivan Matijević.

Nakon pozdravnih riječi, uslijedilo je upoznavanje sudionika pod vodstvom vršnjačkih edukatora. Nakon podjele u grupe i međusobnog upoznavanja, sudionici su dobili zadatak na kreativan način predstaviti očekivanja od kampa.

Kao i prethodnih godina sve sudionike očekuje bogat i zabavan program. Kroz različite radionice, predavanja iskusnih predavača, grupni i individualni rad, te posjet prirodnim i kulturnim objektima, mladi iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, imat će priliku bolje upoznati prirodna bogatstva te kulturnu raznolikost Sarajeva.