Možemo nenasilno!

U petak 13. siječnja, započeo je četvrti dan na kampu Gradimo mostove. Nakon doručka uslijedile su radionice pod nazivom Nenasilna komunikacija i JA Govor, koje se vodili vršnjački edukatori Željko Maksimović, Anja Kajić i Adna Sefer. Kroz radionice mladi su imali priliku uvidjeti važnost nenasilne komunikacije i aktivnog slušanja, te su kroz primjere i vježbe razgovarali o komunikaciji u svakodnevnom životu.

Poslijepodnevne sati sudionici su proveli u sportskoj dvorani Renovabis, gdje su raspoređeni u timove igrali različite sportove.

Drugi dio dana obilježen je u opuštenoj atmosferi kroz kreativnu radionicu, koju je vodila Amina Čolaković, stručna suradnica na projektu Koračajmo zajedno. Sudionici su imali priliku upoznati se s dekupaž tehnikom, te na taj način pripremiti kutije za sebe ili poklon prijateljima s različitim motivima i pokazati svoju kreativnost.

Večera je predstavljena u duhu katoličkih običaja, a vršnjačke edukatorice Anja Kajić, Ema Šakota i Anđela Dizdar su sudionicima kampa govorile o Uskršnjem doručku i običajima u njihovim obiteljima.

Neizostavni dio aktivnosti svih kampova jeste filmska večer gdje su učesnici imali priliku pogledati domaći film Šešir profesora Koste Vujića.