Djelatnici Centra na obilježavanju 123. godišnjice Doma za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo

Fotografija preuzeta s novosarajevo.ba 

 

U ponedjeljak, 16. siječnja KJU “Dom za djecu bez roditeljskog staranja” Sarajevo upriličio je prijam povodom obilježavanja 123. godišnjice svog postojanja. Događaj je okupio velik broj predstavnika lokalnih vlasti, djelatnika obrazovnih, socijalnih i zdravstvenih ustanova. S obzirom na uspješnu dugogodišnju suradnju koju Centar za mlade ima s ovom institucijom u okviru projekta Mali putokazi u život čiji cilj je ponuditi djeci bez roditeljske skrbi priliku za dodatnom neformalnom edukacijom i socijalizacijom, prijamu su nazočile su djelatnice Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. Renata Vrdoljak i Ivana Klačar

Na samom početku, zvanice je pozdravio Tarik Smailbegović, direktor KJU “Dom za djecu bez roditeljskog staranja” Sarajevo, koji je predstavio rad ustanove u osiguravanju sretnijeg djetinjstva te prošireni spektar usluga koji je osiguran u posljednje vrijeme, s ciljem unaprjeđenja kvalitete života djece bez roditeljske skrbi. U nastavku događaja, nazočni su imali priliku obići i upoznati kapacitete Doma.

KJU “Dom za djecu bez roditeljskog staranja” čestitamo godišnjicu te napominjemo da se djelatnost ovog Doma odnosi se na pružanje usluga cjelokupnog zbrinjavanja, odgoja, školovanja, zdravstvene zaštite djece bez roditeljske skrbi i djece čiji je razvoj ometan porodičnim prilikama, kao i prihvat trudnica i prvorotkinja s djecom do šest mjeseci starosti.