Održan prvi ovogodišnji susret za djecu iz dječjih domova Bjelave i Turija

U ponedjeljak 16. siječnja  započeo je prvi ovogodišnji susret za djecu bez roditeljske skrbi iz dječjih domova Bjelave i Turija, u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., te su sudionici imali priliku uživati u zabavnom programu pod vodstvom vršnjačkih edukatora.

Susret je započeo pozdravnim govorom projekt koordinatora Marija Tucakovića, nakon čega je uslijedila igrica upoznavanja, definiranje pravila kampa i predstavljanje tima vršnjačkih edukatora. Večer je okrunjena zajedničkim gledanjem filma.

Drugi dan je započeo mnoštvom zanimljivih aktivnosti, koje su započele  jutarnjim izletom do dvorane Zetra gdje su djeca mogla uživati u kuglanju te provesti lijepo vrijeme s prijateljima. Po povratku u prostorije Centra za mlade, uslijedile su  sportske aktivnosti kada su se djeca zabavila i usavršavala u timskom radu. Također, pozitivne dojmove na djecu su ostavile Olimpijske igre  kada su se ekipe natjecale i osvajale bodove, te je na koncu proglašena pobjednička skupina. Večernje sate su ispunili karaoke, ples i crtanje.

Posljednji dan susreta iskorišten je za zajedničku evaluaciju i podjelu stečenih dojmova tijekom susreta.

Danijela Jocović