Drugi zimski susret u okviru projekta “Mali putokazi u život”

Piše: Danijela Jocović

U ponedjeljak 23. siječnja, godine započeo je drugi ovogodišnji susret za djecu bez roditeljske skrbi iz doma Bjelave i doma Zenica. Djeca iz ova dva doma su provela tri dana u prostorijama našeg Centra za mlade i sudjelovala u zabavnom programu koji su priredili naši edukatori.

Nakon dolaska djece i ručka, otpočeli smo s pozdravnim govorom projekt koordinatora Marija Tucakovića, nakon čega je uslijedila igrica upoznavanja, definiranje pravila kampa, ali i predstavljanje tima vršnjačkih edukatora. Djeca su sudjelovala u radionici koju su pripremili naši edukatori s ciljem da se nauče timskom radu, kreativnosti, te poštivanju pravila. Poslije večere, djeci smo priredili film, grickalice i uživanje nakon dugog dana.  

Drugi dan smo imali mnoštvo zanimljivih aktivnosti koje su započele  jutarnjim izletom do bilijarskog kluba gdje su djeca igrala bilijar, pikado i druge društvene igre koje su ih zbližile i odvojile od mobilnih uređaja. Nakon povratka u prostorije Centra, uslijedio je niz zabavnih radionica, uključujući i sportske aktivnosti gdje su se djeca zabavila i naučila timskom radu, poštovati tuđe mišljenje, osjećaje i mnoštvo toga. Također jedna od zabavnih aktivnosti koja je na djeci ostavila veliki dojam bile su olimpijske igre kod naših edukatora, ali i kod volontera Centra koji su došli iz Italije i pridružili se našem programu, gdje su se ekipe natjecale i osvajale bodove, te se na kraju igara proglasila pobjednička ekipa. Poslije večere djeca su imala zabavni program koji je uključivao karaoke, ples i druge zanimljive aktivnosti koje su povezane s glazbom.

Treći dan, ujedno i posljednji dan drugog susreta za djecu bez roditeljske skrbi iz domova smo završili 25. siječnja,  s jednom od zanimljivih radionica gdje su djeca uživala u igricama koje su pripremljene i evaulacijom gdje su mogli izraziti svoje mišljenje i podijeliti svoje doživljaje tijekom ova tri dana koja su bili zajedno, te povratak u domove s jednim lijepim iskustvom i mnogo uspomena.