Održan sastanak Odbora HBK za mlade

Sastanak Odbora za mlade HBK-a održan je u četvrtak, 26. siječnja 2023., pod predsjedanjem šibenskog biskupa Tomislava Rogića u prostorijama Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu. Na sastanku je sudjelovala nova tajnica Ureda za mlade HBK-a Iva Vrabac i dvadesetak povjerenika za mlade pojedinih nadbiskupija i biskupija te redovničkih zajednica iz Hrvatske i BiH. Sastanku je prisustvovao vlč. Ivan Matijević, u ime povjerenika za mlade Vrhbosanske nadbiskupije.

Nakon uvodne molitve i prihvaćanja zapisnika s prošle sjednice razgovaralo se o team buildingu povjerenika za mlade koji će se održati u Sarajevu od 13. do 15. veljače ove godine, a na kojem će se razgovarati o nekim aktualnim temama u pastoralu mladih.

Potom su sudionici sastanka upoznati s odlukom HBK-a da se 12. susret hrvatske katoličke mladeži u Gospiću održi 4. svibnja 2024. Bit će to jednodnevan susret sa središnjim slavljem na gradskom stadionu u Gospiću, a uskoro će biti poznati geslo i logo Susreta.

Članovi Odbora izrazili su zahvalnost Sisačkoj biskupiji koja će biti domaćin završnici Katoličke malonogometne lige koja će se igrati krajem svibnja u Petrinji. Nastupit će 18 ekipa pobjednika biskupijskih liga iz Požeške, Varaždinske, Dubrovačke, Mostarsko-duvanjske i Sisačke biskupije te Zagrebačke, Splitsko-makarske, Đakovačko-osječke i Vrhbosanske nadbiskupije.

Sudionici sastanka upoznati su s najnovijim informacijama vezanim za Svjetski dan mladih (SDM) koji će se održati od 1. do 6. kolovoza 2023. u Lisabonu, pod geslom „Tih dana usta Marija i pohiti“ (Lk 1, 39). Mladi iz Hrvatske sudjelovat će, osim u središnjem tjednu SDM-a i događanjima na kojima će sudjelovati i papa Franjo, i u pretprogramu koji će se održati od 26. do 31. srpnja 2023. u biskupijama diljem Portugala s ciljem boljeg upoznavanja zemlje domaćina, njezinih stanovnika, kulture i običaja.