Održan još jedan susret djece bez roditeljske skrbi

U razdoblju od 3. do 5. veljače, u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održan je još jedan susret za djecu bez roditeljske skrbi, koji je ovog puta okupio djecu iz Dječjeg doma iz Zenice. Susret je organiziran u okviru projekta Mali putokazi u život, a započeo jeuvodnim pozdravomprojekt koordinatora Marija Tucakovića te predstavljanjem programa i vršnjačkih edukatora. Potom su uslijedile igre upoznavanja te opuštanje uz edukativnu filmsku večer. Drugog dana susreta, sudionici su se uputili u zajednički obilazak znamenitosti Grada Sarajeva, kada su posjetili katedralu Presvetog Srca Isusova, sabornu crkvu Presvete Bogorodice te Gazi Husrev – begovu džamiju i muzej Sarajeva, uz pratnju vodiča koji je djeci objasnio zašto su navedene građevine značajne za Sarajevo. Potom je uslijedila vožnja sarajevskom žičarom do Trebevića.

Po povratku u Centar za mlade,  uslijedio je niz zabavnih radionica kada su djeca sudjelovala u Olimpijskim igrama te drugim radionicama koje su uključivale timski rad, razvoj kognitivnih sposobnosti i dobru zabavu. Večer je okrunjena plesom, pjevanjem i drugim glazbenim aktivnostima.

Posljenji dan susreta bio je posvećen likovnim radionicama te zajedničkoj evaulaciji kada su djeca izrazila svoje zadovoljstvo sudjelovanjem na susretu te se zajedno složila kako se raduju budućim zajedničkim susretima.