Poziv za sudjelovanje u Nadbiskupijskom križnom putu mladih

Nekoliko godina za redom Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u suradnji s Vijećem za mlade Vrhbosanske nadbiskupije organizira Nadbiskupijski križni put mladih s područja Vrhbosanske nadbiskupije. Prošlu godinu, kao pripravu za najveći kršćanski blagdan Uskrs, Križni put se održao u Vitezu na Kalvariji gdje se odazvao velik broj mladih iz naše nadbiskupije.

Ove godine, Nadbiskupijski križni put mladih održat će se 4. ožujka, u župi Uznesenja Blažene djevice Marije u Tolisidvorište samostana  pod geslom Hodimo zajedno! Hoditi zajedno kako bismo došli svi do istoga cilja. Ujedno je ove godine i Svjetski susret mladih u Lisabonu, tako da se i ovaj susret može promatrati kao priprema za duhovni susret mladih iz cijeloga svijeta u Lisabonu.

Mladi će se kod crkve u Tolisi, 4. ožujka okupiti do 9:30 na mjestu odakle je planiran početak procesije i pobožnosti Križnog puta. Pobožnost Križnog puta započet će u 10:00, a kretat će se uz samostan u Tolisi. Tu će se održati euharistijsko slavlje, nakon križnoga puta i ispovijedi, koje će predvoditi nadbiskup Tomo Vukšić u koncelebraciji sa svećenicima iz Vrhbosanske nadbiskupije.

Nakon euharistijskog slavlja za sve mlade bit će pripravljen lanč paket za jesti i osvježiti se, upoznati se sa župnom crkvom i životom franjevaca, te razgledanju samostana i muzeja.

Animatori Vrhbosanske nadbiskupije bit će zaduženi za čitanje tekstova postaja Križnog puta, te za nošenje križa tijekom procesije.

Napominjemo voditelje skupine da, prilikom pobožnosti Križnog puta, paze na svoje mlade, zbog uskog terena na kojemu se nalaze postaje Križnog puta. Također napominjemo da se autobusi mogu parkirati blizu samostana u Tolisi gdje će se sve i događati.

Prijevoz iz svojih župnih zajednica do Tolise organiziraju župe, a Centar za mlade snosit će troškove ručka i preostale troškove organizacije.

Ovim putem vas pozivamo da animirate mlade iz svojih župa da se odazovu na ovu korizmenu pobožnost te da se uključe u navedene aktivnosti čitanja i nošenja križa kako bismo imali predstavnike svih dekanata. Molimo vas da prijave za dolazak pošaljete u Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“  najkasnije do 24. veljače, radi organizacije hrane i programa za mlade.

Svoje prijave, ili dodatne upite možete slati na mail matijevicnet@gmail.com ili na broj telefona +387 63 347 248. Odgovorna osoba je vlč. Ivan Matijević.