Početak nove sezone KMNL-a

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u okviru svojih pastoralnih programa za mlade i ove godine nudi župama mogućnost sudjelovanja u Katoličkoj malonogometnoj ligi Vrhbosanske nadbiskupije – KMNL. Cilj lige je okupiti mlade različitih profila i dobi kroz malonogometne aktivnosti obogaćene kršćanskom porukom ljubavi i vjere u život.

Ove godine nastupit će 8 ekipa a to su:

– Frama Kreševo

– Župa Stup

– Župa Osova

–  UKS Emaus

– Bogoslovi

– NCM Centar

– Župa Novi Šeher

– Župa Ularice

Otvaranje ovogodišnje sezone KMNL-a započelo je 18. veljače svečanom svetom misom koju je predvodio vlč. Josip Papak, u kapelici Ivan Pavao II., nakon čega je uslijedilo prvo i drugo kolo lige u sportskoj dvorani Renovabis, na adresi Gatačka 18.  U prvom i drugom kolu su se sastali Frama Kreševo i Župa Osova gdje je Frama Kreševo opravdala ulogu favorita i pobjedila s rezultatom 7:5. U daljnjem nastavku takmičenja rezultati su bili: Župa Novi Šeher – Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II (6:2), Župa Novi Šeher – UKS Emaus (6:4), Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II – Bogoslovi (14:3), Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II – UKS Emaus (13:4), Župa Stup – Frama Kreševo (6:22).

Pobjednička ekipa imat će priliku predstavljati Vrhbosansku nadbiskupiju na nacionalnoj završnici KMNL-a u Petrinji u Hrvatskoj od 19. do 21. svibnja 2023. godine.

Tabela: Trenutni poredak

Nastavak trećeg kola slijedi 25. 2. 2023. godine u sportskoj dvorani Renovabis.

Ovodišnju sezonu KMNL-a je podržala JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo, kao prijatelj projekta.