Župa Novi Šeher pobjednik ovogodišnjeg KMNL-a

U subotu 11. ožujka,  u sportskoj dvorani Renovabis Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. odigrano je posljednje kolo KMNL-a u sezoni 2022./2023. Ekipa Novi Šeher je uspjela prekinuti dominaciju Frame Kreševo te ih savladala rezultatom 7:2. Na taj način je postala pobjednikom ovogodišnje sezone KMNL – a i stekla pravo nastupa na završnici koja će se održati  Republici Hrvatskoj u Petrinji, u razdoblju od 19. do 21. svibnja. Za najboljeg igrača KMNL-a proglašen je Slaven Perković, kapetan ekipe Novi Šeher.

Konačan poredak:

1. Župa Novi Šeher 24 boda

2. Frama Kreševo 21 bod

3. NCM “Ivan Pavao II.” 18 bodova

Ostali rezultati:

UKS “Emaus” –  Bogoslovi VN 14:2

NCM “Ivan Pavao II.” – Kreševo 3:8

NCM “Ivan Pavao II.” – Župa Stup 10:3

Župa Novi Šeher- Župa Stup 12:0

Frama Kreševo- Župa Novi Šeher 2:7

Ovodišnju sezonu KMNL-a je podržala JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo, kao prijatelj projekta te kroz projekt “Osiguravanje odgovora na Covid-19 u crkvama i vjerskim zajednicama u BIH”. Nakon dugogodišnje pauze izazvane pandemijom, KMNL je nastavljena kao jedna od mnogih aktivnosti u kojoj se kroz sport pokušavaju nadvladati posljedice pandemije. Sudionicima je predstavljen projekt i podjeljeni su promotivni materijali i info letci, te se na taj način i ovu grupu sportaša uključilo u akciju borbe protiv posljedica pandemije Covid-19 bolesti.

Sam projekt provode NCM Ivan Pavao II. i Međureligijsko vijeće u BIH zajedno s partnerima World Vision BiH, Unicef BiH, a pod pokroviteljstvom USAID BiH.
 
@USAIDBIH @WORLDVISIONBIH @UNICEFBIH  @MRVBIH @NCMIPII