Najava akcije: „Mladi protiv gladi“

 

     Udruga katoličkih studenata – Emaus u suradnji sa Nadbiskupijskim centrom za pastoral mladih Ivan Pavao II., i ove godine – po deveti puta – organizira humanitarnu akciju „Mladi protiv gladi“, koja će se održati 24. i 25. ožujka (marta) 2023. na području grada Sarajeva.

     Za vrijeme trajanja akcije, članovi i prijatelji Udruge, te volonteri Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., animirat će građane Sarajeva da pokažu svoju blizinu i humanost kako bi prikupili hranu i osnovne namirnice za potrebe pučkih kuhinja: Merhameta, Kruha sv. Ante, SHU Dobrotvor, Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije i društva Kola srpskih sestara. Pozivamo sve zainteresirane volontere koji žele sudjelovati u ovoj akciji, da svoju prijavu pošalju na Viber/WhatsApp broj 065/429-716; ili preko instagram profila @uks_emaus. Prijave su otvorene do samog početka akcije: petak – 24. 03. 2023.

     Pozivamo također i građane Sarajeva da 24. i 25. 03. posjete trgovačke centre: Mercatora, Konzuma i Tropica i podrže akciju članova UKS – Emaus. U nastavku predlažemo i adrese gore navedenih trgovačkih centara gdje će biti prisutni naši volonteri: 1. Konzum: SCC – centar; Aria Mall – trg djece Sarajeva, 1; Importane centar – Zmaja od Bosne 7a; Wisa – Kurta Schorka 7; 2. Mercator: Dobrinja – Bulevar Mimara Sinana 1; Alipšino  polje – Bosanska 13a; Otoka – Đemala Bijedaća 11; 3. Tropic – Vojvode Radomira Putnika 8. Ne preostaje nam drugo nego pozvati studente i mlade da se prijave, te kao volonteri učestuju u ovoj akciji vođeni evanđeoskim načelom da, što god učinimo najmanjima i Gospodinu učinismo (usp. Mt 25,45); i potičemo sve naše prijatelje i ljude dobre volje kako biti dobar ne košta, ali je neprocjenjivo.