Sadržajan susret za djecu iz JU “Dom – porodica” Zenica

U prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., u razdoblju od 24. do 26. ožujka održan je posljednji ovogodišnji zimski susret za djecu bez roditeljske skrbi u okviru projekta Mali putokazi u život.  Susret je okupio djecu iz JU „Dom-porodica“ Zenica, a započeo je predstavljanjem programa i vršnjačkih edukatora, te pozdravnim riječim koordinatora projekta  Marija Tucakovića.

Prvi dan je protekao uz dosta zabave, sportskih aktivnosti, radionica i plesa, dok je drugi dan bio rezerviran za upoznavanje kulturnog nasljeđa stare, zanatske jezgre Sarajeva na Baščaršiji, u pratnji turističkog vodiča. Ovdje su djeca razgledala kazandžijske radnje s posuđem, te imala priliku vidjeti načine izrade posuđa i ukrašavanja različitim ornamentima.

Osim toga, bio je upriličen i posjet vjerskim objektima triju većinskih vjera te izlet žičarom na Trebević. Dan je obogaćen različitim sportskim aktivnostima na Brusu te druženjem uz roštilj. Po povratku u prostorije Centra za mlade, uslijedila je filmska večer. Posljednjeg dana dječjeg susreta, održane su radionice koje su uključivale glazbu, ples i crtanje, te zajednička evaluacija kada su djeca izrazila radost zbog svega doživljenoga.  

Danijela Jocović/NCM