Poziv glazbenim skupinama na VII. festival duhovne glazbe Marijafest BiH 2023

I ove godine Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s Radio Marijom BiH organizira sedmi po redu glazbeni festival duhovne glazbe za mlade – Marijafest BiH 2023 koji će se održati 13. svibnja 2023.  u sportskoj dvorani Renovabis u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. pod geslom: Pjevajte pjesmu zanosnu! (Ps 47,8).

Program sedmog festivala duhovne glazbe Marijafest BiH 2023 počinje slavljenjem sv. Mise u kapelici Centra za mlade Ivan Pavao II., nakon čega će uslijediti radionica za sve sudionike festivala, te u konačnici festival natjecateljskog karaktera.

Marijafest BiH 2023 organizirat će se kroz natjecateljski karakter u dvije kategorije: dječji zborovi i zborovi mladih. Glazbenici koji sudjeluju u natjecateljskom dijelu programa, bore se za glavnu nagradu, a to je snimanje autorske pjesme u glazbenom studiju.

Pravo na sudjelovanje u festivalu imaju:

  • U kategoriji dječji zborovi, imaju glazbene grupe i zborovi, čiji su članovi mlađi od 14 godina i koji djeluju u župama ili školama pod vodstvom stručne osobe;
  • U kategoriji zborovi mladih, imaju glazbene grupe, bendovi i zborovi čiji su članovi navršili 14 godina te djeluju u sklopu župne ili koje druge crkvene zajednice (Frama, Salezijanska mladež, KŠC itd.);
  • Solistički nastupi mogući su samo kao revijalni dio festivala.

Ovogodišnjeg pobjednika festivala Marijafest BiH 2023 u obje kategorije odlučit će glasovi publike, kao i glasovi stručnog žirija sastavljenog od tri člana.

Napominjemo kako na festivalu ne treba biti izvedena autorska ili neobjavljena pjesma, ali pjesma koju skupina izvodi mora biti duhovna. Svaka će se skupina predstaviti sa dvije (2) pjesme od kojih bi barem jedna trebala biti marijanska. U prijavnom obrascu potrebno je staviti i jednu „zamjensku“ pjesmu, ukoliko se neke od pjesama budu ponavljale, a koju će skupina izvesti odlučit će organizacijski odbor koji će skupine na vrijeme obavijestiti o zamjeni pjesme.

Na festival duhovne glazbe Marijafest BiH 2023 mogu se prijaviti sve glazbene skupine iz svih biskupija BiH. Za prijavu na festival potrebno je ispuniti online prijavu koja se može pronaći na službenoj stranici Centra za mlade Ivan Pavao II. (www.mladicentar.org) ili na sljedećem linku .Za prijavu je potrebno poslati sljedeće podatke sadržane u online obrascu: Naziv skupine, osnovni podaci o skupini, popis skladbi koje skupina namjerava izvesti, ime i prezime kontakt osobe, osnovne kontakte(br. Telefona/mobitela, E-mail adresa), 3 fotografije glazbene skupine, broj članova skupine, župu/zajednicu koju predstavljaju, naznačiti kategoriju u kojoj se skupina natječe, te kratki opis samog sastava.

 Prijave su otvorene do 01. svibnja 2023. 

Za više informacija o festivalu pratite službenu stranicu Centra te Facebook i Instagram  profil ili nas kontaktirajte na broj: +387 63 835 704 ili na E-mail: kukric.stefan@gmail.com

Kontakt osoba: Stefan Kukrić