Dekanatski susret krizmanika u Usorskom dekanatu

U subotu, 1. travnja u Župi sv. Ivana Krstitelja u Jelahu održan je susret krizmanika pod geslom Hodimo zajedno u organizaciji Nadbiskupijskoga centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu.  Susret je organiziran za krizmanike Usorskog dekanata a okupilo se oko dvadeset i pet mladih koji će ove godine primiti sakrament potvrde iz nekoliko župa Usorskog dekanata.

Susret je započeo upoznavanjem u dvorani Župe u Jelahu, na samome početku mladi su mogli čuti što je Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. sa svim događajima i projektima koje centra organizira. Mladima se kratko obratio župnik domaćin vlč. Ilija Marinović, nakon čega je riječ preuzeo voditelj vlč. Ivan Matijević sa mladim animatorima i edukatorima koji su vodili radionice.

Animatori i edukatori mladima su predstavili dvije radionice koje su imale posebno značenje, prva radionica u krizmanicima je trebala probuditi pozitivne i negativne vrline koje svatko ima u svome životu. Zatim su krizmanici te vrline pretočili u simbolični crtež, koji su svima prezentirali. Zatim je uslijedio ručak koji je organizirao župnik vlč. Marinović sa svojim mladima iz župe. Nakon ručka uslijedila je druga radionica koja nosi naslov: Crkva zajednica. U njoj su krizmanici mogli čuti kome oni pripadaju i što bi Crkva trebala predstavljati njima.

Susret je završen sakramentom pomirenja, gdje su mladi imali priliku za ispovijed, i sv. misom koju je predslavio vlč. Ivan Matijević, pastoralni suradnik u Nadbiskupijskome centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. U prigodnoj propovijedi, vlč. Matijević se osvrnuo najprije na Evanđelje koje je uvod u nedjelju Muke Gospodnje. Posebno je istaknuo važnost osobnog povezivanja sa Isusom Kristom koji je trajno prisutan u našim životima.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. ovom prilikom zahvaljuje župniku vlč. Iliji Marinoviću, kao i njegovim mladima koji su velikodnušno pripremili ovaj susret kao  i župnicima koji su poslali krizmanike na otvorenosti i spremnosti za organiziranju susreta krizmanika, ali i mladima koji su vodili radionice za krizmanike: Gabriela Šunjić, Thomas Perić, Rafaela Mirčić i Andrea Štok.