Dječiji zbor župe Presvetog Srca Isusova – Prozor u posjeti Sarajevu i Nadbiskupijskom Centru za Pastoral mladih Ivan Pavao II.

Piše: s. Marinela Zeko

U srijedu 11. Travnja, dječji zbor župe Presvetog Srca Isusova Prozor, predvođeni voditeljicom zbora s. Marinelom Zeko bili su na jednodnevnom izletu u Sarajevu. Tijekom cjelodnevnog izleta posjetili su središnjicu Papinskih misijskih djela, gdje su mlade dočekali i potaknuli na činjenje malih dobrih djela mons. Luka Tunjić, ravnatelj i s. Davorka Šarić. Potom je uslijedio posjet samostanu Egipat gdje su sestre Služavke maloga Isusa na čelu sa s. Katom Zadro, zamjenicom provincijalne poglavarice i s. Ljiljom Marinčić, tajnicom Provincije dočekale i upoznale djecu i mlade sa zbirkom vrijednih nadbožnih i drugih predmeta Sluge Božjeg Josipa Stadlera, prvog Vrhbosanskog nadbiskupa i utemeljitelja Družbe. Zatim se grupa uputila prema katedrali Presvetog Srca Isusova, pomolili se na grobu nadbiskupa Stadlera i razgledali unutrašnjost katedrale.  

 

Središnji dio programa bila je posjeta Nadbiskupijskom centru za Pastoral mladih „Ivan Pavao II“. Mlade je u Centru zajedno sa djelatnicima dočekao vlč. Ljubo Zadrić, pastoralni suradnik koji je potom i slavio misu. U prigodnoj propovijedi vlč Zadrić podsjetio je djecu o vrijednosti i značenju dijamanta. Zatim im na slikovit način približio lik Isusa Krista kao našeg najvrijednijeg dijamanta. Nadalje naglasio je što je potrebno da bi i mi bili dijamanti u svojoj obitelji, školi, i društvu. Liturgijsko slavlje animirali su članovi dječjeg zbora, misna čitanja i molitve vjernika čitali su ministranti koji su ujedno i članovi dječjeg zbora. Iza euharistijskog slavlja uslijedio je ručak koji su pripremili ljubazni djelatnici Centra. U poslijepodnevnim satima uslijedile su animatorske – edukativne igre, koje su vodili animatori župe Presvetog Srca Isusova, Prozor zajedno sa vlč Zadrićem. To je ujedno bila prilika djeci da kroz igru razvijaju motoriku, memoriju, fizičku kondiciju, ali prije svega osjećaja za druge, te uče što to znači biti dio tima i natjecati se u skupinama.

 

Ovim putem želimo zahvaliti svima koji su dali svoj doprinos kako bi djeca mogla biti dio ove radosti, zajedništva i steći novo iskustvo. Posebno hvala djelatnicima NCM za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ na čelu sa ravnateljem dr. Šimom Maršićem koji su dali najveći doprinos u organizaciji i podsjećamo kako ovo nije prva suradnja s Centrom i želimo da se lijepa priča nastavi i kroz druge aktivnosti.