Katolički skauti župe sv. Luke Evanđeliste organizirali ekološku akciju

U subotu, 06. svibnja u sklopu planiranog programa aktivnosti „Skaut 2023“ skauti svetog Bernarda iz župe sv. Luke Evanđeliste iz Sarajeva, zajedno sa svećenicima održali su eko akciju čišćenja okoliša, s posebnim naglaskom na crkveno dvorište.

Cilj akcije čišćenja bilo je uklanjanje otpada, korova i samoniklog bilja s crkvenog dvorišta, te podizanje svijesti o važnosti osobne brige za okoliš. Iznimno su ponosni na sudjelovanje najmlađih skauta koji su se pokazali kao vrijedni i ravnopravni članovi skautske obitelji. Nakon eko akcije svi skauti sudjelovali su na večernjoj misi, te nastavili druženje.

„Podizanje ekološke svjesti, kulture očuvanja i zaštite okoliša, edukacija djece i odraslih bitni su segmenti skautskog života. Skauti iz župe sv. Luke Evanđeliste iz Sarajeva na ovaj su način htjeli potaknuti na razmišljanje o važnosti zdrave i čiste životne sredine. Danas su mali skauti rame uz rame s odraslima vrijedno sudjelovali u akciji. Edukacija građana, a posebno djece predškolskog i školskog uzrasta, kao i mladih uopće o značaju čuvanja i zaštite životne sredine je važan i nezaobilazan segment skautizma“. – poručili su skauti.

Domagoj Andrijanić/NCM