Održana molitva u duhu Taizé-a u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II.

U razdoblju od 6. do 9. svibnja, brat Richard iz zajednice Taizé, smještene u Francuskoj, posjetio je Sarajevo i Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. Vrhunac posjeta dogodio se u ponedjeljak, 8. svibnja, kada je brat Richard predvodio molitvu u kapelici sv. Ivana Pavla II u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. Molitvi su nazočili mladi, vršnjački edukatori i volonteri projekta Koračajmo zajedno, kao i druge osobe iz Sarajeva koje su prethodnih godina posjećivali Taizé.

Molitva u duhu Taizé-a karakteristična je po svojoj meditativnoj atmosferi, pjesmi i tišini. Sudionici su imali priliku uroniti u duhovnost zajednice Taizé te doživjeti bogatstvo ekumenskog duhovnog iskustva koje ta zajednica pruža. Nakon molitve, prisutni su imali priliku razgovarati s bratom Richardom o zajednici Taizé te podijeliti svoja vlastita iskustva s prethodnih susreta.

Zajednica Taizé, osnovana 1940. godine, poznata je po svojoj predanosti ekumenizmu i duhovnom zajedništvu. Njezini susreti i molitvene službe okupljaju mlade ljude iz cijelog svijeta i pružaju im priliku za dijalog, molitvu i meditaciju.

U ime Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., zahvaljujemo bratu Richardu na njegovom posjetu te svima koji su doprinijeli ovom susretu svojim dolaskom. Njihova prisutnost i sudjelovanje doprinijeli su stvaranju atmosfere duhovne povezanosti i zajedništva koje će ostati kao sjećanje na ovaj lijepi događaj.