Mali putokazi u život: Održan prvi ovogodišnji ljetni susret

U sklopu projekta Mali putokazi u život održan je prvi trodnevni ljetni susret za djecu bez roditeljske skrbi, u razdoblju od 5. do 7. svibnja. Ljetni susret je održan u prostorijama NCM Ivan Pavao II., a sudionici su bila djeca bez roditeljske skrbi iz Sela Mira Turija.

Prvi dan susreta započeo je predstavljanjem vršnjačkih edukatora i pozdravnim govorom projekt koordinatora Maria Tucakovića, te mnoštvom zabavnih aktivnosti koje su uključivale sportske radionice u sportskoj dvorani, igrice razmišljanja, objašnjavanja i kreativnosti. Radionice su prilagođene svakom uzrastu, te su tako mogli uživati i stariji i mlađi sudionici. Večer smo zaokružili ugodnim druženjem uz društvene igre i film.

Sljedećeg dana organiziran je izlet u sklopu kojeg su sudionici s edukatorima posjetili značajne objekte u Sarajevu. Uz pratnju turističkog vodiča prošetali su Baščaršijom i obišli Sabornu crkvu, Katedralu Presvetog Srca Isusova, Gazi Husrev-begovu džamiju, Muzej Sarajeva i Sarajevsku vijećnicu. Put se nastavio prema centru za odmor i rekreaciju Brus Trebević gdje su uživali na svježem zraku uz dobro druženje. Nakon povratka u prostorije NCM Ivan Pavao II., uslijedile su olimpijske igre koje su sudionicima, a i edukatorima, najdraži dio programa. Uz igre koje su se zasnivale na timskom radu, koncentraciji i aktivnom slušanju završili smo i ovaj dan pun raznovrsnih aktivnosti.

Treći i ujedno i posljednji dan ovogodišnjeg prvog ljetnog susreta smo započeli uz ples, zabavu i društvene igrice koje su veoma zainteresirale sudionike, ali isto tako i završili s evaulacijom gdje su se sudionici složili kako su uživali na radionicama i raduju se novim susretima uz još mnogo igre i zabave.

Danijela Jocović