“Moć jedne olovke – Da sam ja netko” – Rezultati natječaja

U sklopu projekta Vision is Decision – Mladi i demokracija, organiziran je natječaj za literarne radove pod nazivom Moć jedne olovke – Da sam ja netko. Cilj natječaja bio je potaknuti mlade ljude na kritičko razmišljanje. Projekt Mladi i demokracija ima za cilj osvijestiti mlade da su oni ključni sudionici u stvaranju zdravijeg političkog okruženja, otvaranju novih radnih mjesta te utjecanju na smjer razvoja društva kao cjeline. Sve to mogu postići kroz korištenje vlastitih znanja, vještina, sposobnosti i talenata.

Brojni radovi su pristigli na adresu Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u kojima su srednjoškolci i studenti iznosili svoja razmišljanja na temu koja je bila zadana.

Stručno povjerenstvo, koje su činili Ljubo Zadrić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, Marija Puljić, djelatnica NCM-a Ivan Pavao II., i Josipa Miler, novinarka Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije.

U kategoriji srednjoškolaca, nagrade su osvojili sljedeći radovi:

  1. Marina GvozdenovićNitko u ogledalu
  2. Lucija KalapurićMoć jedne olovke
  3. Mario ŠantićMoć jedne olovke – Da sam ja netko

U kategoriji studenata, prva tri mjesta su zauzeli:

  1. Darko TusunPjesnička sloboda
  2. Antonija JerkićMoć jedne olovke – Da sam ja netko
  3. Mia RabljenovićŠareni plašt

Čestitamo pobjednicima i zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u natječaju. Njihov doprinos je važan i nadamo se da će i dalje biti pozitivan primjer za promjene u društvu te da će nastaviti izražavati svoje mišljenje, jer svaki glas je važan.