Program 52. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije

Posljednjeg vikenda u svibnju mjesecu, od 26. do 27. svibnja u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. bit će održan 52. po redu Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije pod geslom Hodimo stazama Gospodnjim (usp. Iz 2,3).

Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije bit će obogaćen će duhovnim i zabavnim programom kojeg pripremaju djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s animatorima, vršnjačkim edukatorima i Youth Workerima.

Program 52. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije započinje u petak, 26. svibnja okupljanjem mladih do 18 sati nakon čega će uslijediti sv. misa koju će glazbeno animirati pobjednici ovogodišnjeg Marijafesta. Po završetku sv. mise predviđena je večera za sve mlade koji budu na programu u subotu, a nakon toga svjedočenje i koncert fra Marina Karačića, OFM.  Nakon kratkoga koncerta mladi će u grupama razmišljati na temu geslu. Zadnja točka programa bit će Križni put mladih oko crkve.

Program u subotu započinje pokorničkim bogoslužjem u 9 sati, nakon čega će uslijediti procesija prema brdo Kondžilo u 9: 30 sati. Tradicionalno na brdu Kondžilo u 11 sati održat će se sv. misa koju će predslaviti nadbiskup mons. Tomo Vukšić, a glazbeno animirati mladi pobjednici Marijafesta.

Po završetku sv. mise, za sve mlade bit će upriličen ručak, a odmah poslije ručka i simboličan program i animatorske igre za sve prisutne mlade. Cjelokupan program trebao bi završiti do 16 sati.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. ovom prilikom poziva sve voditelje skupina mladih, župnike, duhovne asistente da prijave svoje skupine mladih koji će sudjelovati na programu u petak kao i na programu u subotu zbog lakše organizacije 52. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije.