Poruka nadbiskupa mons. Tome Vukšića za 52. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije

Dragi mladi!

Svako hodočašće ima za cilj slaviti Boga i zato je uzvišeno i veliko u Božjim očima. Mi ćemo ove godine 52. put hodočastiti Gospi Kondžilskoj kao mladi iz cijele nadbiskupije, a  geslo ovogodišnjega našeg susreta glasi: Hodimo stazama Gospodnjim (usp. Iz 2,3).

Prorok Izaija je tim riječima nekoć pozivao Izraelski narod na obraćenje i na dublje upoznavanje vlastite vjere i pripadnosti Bogu. I nas danas jednako upozorava i poziva na ispravan put koji vodi do Gospodina. On nije lagan, ali jedini donosi pravu i istinsku sreću i radost.

Znademo da nas naše ponašanje ne čini uvijek sretnima. Potrebno se zato trajno obraćati i hoditi stazama Gospodnjim. Hrabrim vas da se, naspram stanputica koje vam se nude, odvažite svakodnevno izabirati staze Gospodnje i njima hoditi.

Dragi mladi, srdačno vas pozdravljam i pozivam na hodočašće Gospi Kondžilskoj. Hodeći stazom Gospodnjom slijedit ćemo Gospin lik, a Gospodin će pratiti naše nakane i naše potrebe.

Hodočašće je prigoda za obnoviti svoju vjeru i vratiti se Gospodinu, ponovno otkriti staze Gospodnje i njima radosno hoditi. U tomu je Gospa Kondžilska stoljećima pratila korake i nakane brojnih hodočasnika. Pratit će i naše! Uz to, ovo je prigoda za susresti jedni druge i veseliti u svome mladenaštvu.

Gospa je primjer svima kako hoditi stazama Gospodnjim, te kako slaviti i častiti Boga. Ona, koja je cijeli svoj život stavila na raspolaganje Bogu, neka i nas pouči kako doći do Isusa.

Hodimo stazama Gospodnjim! I radujem se susretu s vama.

Tomo Vukšić, nadbiskup

___________________________________________________________________________________________________________

Program Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije 

Petak 26. svibnja

16:00 okupljanje i smještaj sudionika

18:00 Euharistijsko slavlje (fra Marin Karačić, OFM)

19:00 Večera

19:30 Program za mlade

22:00 Križni put mladih

00:00 Noćni mir

 

Subota 27. svibnja

07:00 Dolazak hodočasnika

09:00 Pokorničko bogoslužje

09:30 Polazak procesije prema brdu Kondžilo

11:00 Euharistijsko slavlje (nadbiskup mons. Tomo Vukšić)

13:00 Ručak

14:00 Program za mlade