Mali putokazi u život: Još jedan sadržajan vikend za djecu bez roditeljske skrbi

U razdoblju od 19. do 21. svibnja, u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu, održan je ljetni susret za djecu bez roditeljske skrbi, u okviru projekta Mali putokazi u život, koji je okupio 18 mladih iz dječjeg doma Bjelave te iz dječjeg doma u Tuzli. Susret je započeo sportskim radionicama u dvorani Centra za mlade. Pod vodstvom vršnjačkih edukatora Thomasa Perića, Andree Štok, Martine Milos i Gabriele Šunjić, sudionici su imali priliku istinski uživati u sportskim igrama i radionicama tijekom ovoga susreta.

Nakon sportskog dijela, večernji dio programa prvog dana je bio ispunjen natjecateljskim duhom kroz zabavne animatorske igrice koje su mlade potaknule na zajedništvo, razumijevanje i timski rad.

Sljedećeg dana su išli u obilazak grada uz vodiča koji im je pokazao glavne znamenitosti te s njima razgovarao o njihovom povijesnom značaju. Nakon obilaska grada, žičarom su išli na Trebević gdje su imali sportske aktivnosti koje najviše vole. Za kraj lijepo provedenog dana, mladi su pogledali jedan poučni film koji je na njih ostavio snažan dojam i koji ih je potaknuo na razmišljanje o svom odnosu s prijateljima i onima koje susreću.

 

Posljednji dan susreta su imali zabavnu radionicu u prostorijama Centra. Zahvalni na prilici da provedu zajedno vrijeme uz zabavno – edukativni sadržaj, uputili su se svojim kućama željno iščekujući sljedeći susret i ponovno druženje s novim prijateljima koje stekli na ovom susretu.

Gabriela Šunjić