Posjeta učenika osnovne škole Katoličkog školskog centra Petar Barbarić Travnik

U srijedu, 24. svibnja, učenici 6., 7. i 8. razreda Katoličkog školskog centra Petar Barbarić Travnik posjetili su Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., tijekom jednodnevne posjete Sarajevu. U prostorijama Centra za mlade upriličeno je druženje i radionica na temu Naučimo kako se zaštiti od nasilja za učenike koju su vodile djelatnice Centra za mlade Nadežda Mojsilović, Marija Puljić i Žaklina Brnadić.

Kroz interaktivnu radionicu učenici su imali priliku usvojiti nova znanja i vještine kako zaštiti sebe, svoje prijatelje i druge bližnje ako uoče bilo kakav oblik nasilja. Nakon održane radionice učenici su imali priliku izraziti se na kreativan način i uz pozitivne misli reći „Stop vršnjačkom nasilju“ izrađujući postere koji formiraju srce u grupama te su imali priliku da se opuste uz igru i zabavu u sportskoj dvorani Renovabis.

Svim nastavnicima i učenicima se zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i posjeti. Nadamo se da će vrijeme provedeno u Centru za mlade u učenicima ostaviti traga i da će im usvojeno znanje biti od koristi kroz daljnje odrastanje.