Započeo pretprogram 52. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije

U župi Uznesenja BDM, 26. svibnja u popodnevnim satima započeo je pretprogram 52. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije pod geslom Hodimo stazama Gospodnjim (usp. Iz 2,3). Više od 100 mladih započelo je Dan mladih slavljem euharistije koju je predslavio fra Marin Karačić, OFM, uz koncelebraciju generalnog vikara Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađana Ćosića, župnika u Komušini i čuvara Gospina svetišta preč. Boris Salapića, ravnatelja Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II” dr.vlč. Šime Maršić te još desetak svećenika iz raznih župa Vrhbosanske nadbiskupije. Slavlje svete mise animirao je dječji zbor župe sv. Ante Padovanskog iz Žepča, koji je osvojio treće mjesto na ovogodišnjem Marijafestu BiH. 

U prigodnoj propovijedi fra Marin Karačić je kroz primjer odlaska na svetu misu naveo da mladi trebaju posvijestiti sebi zašto idu na svetu misu te da je ona susret s živim Bogom. „Isus je svjestan situacije u kojoj živimo, svjestan je svijeta u kojem se nalazimo, svjestan je opasnosti, poteškoća i križeva i zato moli za nas, ali trebamo i mi moliti.“ U nastavku propovijedi fra Marin se osvrnuo na temelje, te naglasio da mladi sami grade svoje temelje, te da trebaju da rade na svojim talentima koje im je Bog darovao.

Poslije mise i večere uslijedio je prigodan program koji je započeo svjedočenjem fra Marina Karačića, a koje je upotpunjeno i glazbenim točkama. U svom svjedočanstvu fra Marin se dotaknuo svoga života i poziva, a spomenuo je i društvene mreže te kako ih treba koristiti za dobro. Potom su mladi, podijeljeni u grupe, imali priliku osmisliti dramatizaciju biblijskih tekstova i predstaviti ih. Zadnja točka programa bila je Križni put u Crkvi koji su mladi sami vodili.

27. svibnja održati će se središnji dio 52. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije, kada će mladi hodočastiti Gospi na brdo Kondžilo.