Mali putokazi u život: Održan treći ljetni susret za djecu bez roditeljskog staranja

U razdoblju od 16. do 18. lipnja, u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih “Ivan Pavao II.” u Sarajevu, održan je treći po redu, ljetni susret za djecu bez roditeljske skrbi iz dječijeg doma Bjelave i dječijeg doma JU „Dom porodica“ Zenica u okviru projekta Mali putokazi u život. 

Prvog dana susreta djeca su imala priliku sudjelovali u sportskim radionicama u dvorani Renovabis u sklopu NCM-a,  a koje su za njih pripremili vršnjački edukatori Danijela Jocović, Thomas Perića, Željko Maksimovića i Martina Milos pod vodstvom projekt koordinatora Maria Tucakovića. Nakon sportskog dijela, večernji dio programa  bio je ispunjen natjecateljskim duhom kroz zabavne olimpijske igre koje su mlade naučile timskom radu, aktivnom slušanju i razumijevanju.

Drugog dana susreta, mladi su zajedno sa svojim vršnjačkim edukatorima posjetili vodeni park Termalnu rivijeru na Ilidži gdje su uživali u opuštajućem plivanju i vodenim aktivnostima. Za kraj lijepo provedenog dana, mladi su se opustili uz ples, glazbu i društvene igrice. 

Treći, ujedno i posljednji dan susreta sudionici su imali priliku sudjelovati u edukativnoj radionici, a kroz evaluaciju su mogli podijeliti svoje iskustvo s ovog susreta. Zaključili su zajedno da se raduju ponovnom susretu, te da željno iščekuju ljetni kamp koji će se ove godine održati od 07. do 11. kolovoza 2023. u Kornici (Bosanska Posavina). 

Danijela Jocović/NCM