Te Deum – Misa zahvalnica za proteklu akademsku godinu

U petak, 16. lipnja u suradnji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II” i Udruge katoličkih studenata „Emaus” upriličena je misa zahvalnica Te Deum za kraj akademske godine. Sveta misa slavljena je u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije, a okupila je volontere, vršnjačke edukatore, animatore NCM-a i studente, članove UKS „Emaus”.

Misno slavlje predslavio je vlč. Ljubo Zadrić, pastoralni suradnik u NCM-u uz koncelebraciju vlč. Ivana Matijevića, pastoralnog suradnika u NCM-u i vlč. Marin Babića, kapelana župe Stup. U prigodnoj propovijedi vlč. Ljubo osvrnuo se na svetkovinu Presvetog Srca Isusova te spomenuo: „Srce je teško nekoliko stotina grama, ali znamo da kroz život može biti jako teško – opterećeno brigama, stresom i ono što je najteže za srce svakog čovjeka, toliko opterećeno da ne uspijeva više biti u odnosu sa svojim bližnjima. Onda kada u središte stavimo Presveto Srce Isusovo upravo dolazimo do toga zaključka što je najbitnije za ljudski život – bitan je odnos, zahvaljujući našim odnosima dostojno živimo na svijetu. Kada zahvaljujemo za proteklu godinu, za ono što smo uspjeli više ili manje dobro, jesmo li to napravili teška srca ili kroz svoje različite odluke nam je to donijelo lakoću, radost i u konačnici ljubav (…) Olakšajmo svoje srce kroz koji trenutak u tišini, i u tišini stvorimo odluku kako ćemo kroz daljnji životni hod unositi više ljubavi i radosti u vlastite živote, a kad to uspijemo onda uspijevamo unositi ljubav i radost u živote drugih”. Po završetku misnoga slavlja uslijedio je roštilj i večera za sve mlade.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II” ovim putem zahvaljuje svim volonterima, vršnjačkim edukatorima, animatorima i animatorima instruktorima te članovima UKS „Emaus” za nesebično darivanje svoga vremena i talenata i doprinosu izgradnji mostova povjerenja i promoviranju pravih vrijednosti.