Kuharska radionica za članove Udruženja „Oaza“

U petak 23.06.2023. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“, održana je kuharska radionica za članove Udruženja Oaza. Radionica je organizirana u sklopu projekta SINOPS koji je posvećen socijalnoj inkluziji osoba s intelektualnim poteškoćama. Članovi Udruženja imali su priliku da uz glavnog kuhara u NCM-u, Brunu Konjiciju, nauče osnove pripreme jednostavnih jela te su danas pokazali svoje umijeće u spravljanju jela koja potječu iz talijanske kuhinje. Osim toga imali su priliku okušati se i u spravljanju deserta te postavljanju stolova i posluživanju, čemu ih je podučila djelatnica Centra Jasmina Makaš. Nakon pripreme jela svi sudionici radionice imali su priliku jela kušati i družiti se s djelatnicima Centra.

Ova kuharska radionica jedna je od aktivnosti koje se provode u sklopu projekta SINOPS, a koji je posvećen socijalnoj inkluziji osoba s intelektualnim poteškoćama u gradu Sarajevu. Sam projekt djelo je suradnje Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ i Udruženja „Oaza“ i partnerskih župa, župe Stup i župe Novi Grad, te uz podršku Caritasa Volterra iz Italije.

Tijekom protekle godine organiziran je niz aktivnosti koje će biti zaokružene zajedničkim inkluzivnim kampom koji će se održati u Kornici krajem kolovoza ove godine.