Održana sportska edukacija u sklopu projekta Koračajmo zajedno

U razdoblju od 23. do 24. lipnja u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održana je sportska edukacija za trenere i vršnjačke edukatore NCM-a, koju je vodio Daniele Tacchini, sportski trener iz Italije.  Edukacija je započela uvodnom igrom i prezentacijama, kroz koje je voditelj edukacije mladim trenerima i edukatorima dao primjer kako pristupiti u različitim sportovima i situacijama, te kako raditi s djecom i mladima različitih uzrasta.  Daniele je kroz prezentaciju istakao kako su sport i matematika jedina dva jezika koja se u svakoj zemlji isto koriste/pričaju.

Drugi dan edukacije bio je ispunjen sportskim aktivnostima u sportskoj dvorani “Renovabis” koja se nalazi u sklopu NCM-a, tijekom kojih su sudionici uspješno savladali nove vještine i metode pravljenja plana i programa za jedan dječji trening. Susret je završio zajedničkom večerom i neformalnim druženjem.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih “Ivan Pavao II” zahvaljuje se gospodinu Tachhiniju na još jednoj uspješnoj suradnji te se raduje sljedećim zajedničkim projektima. 

Thomas Perić/NCM